Vision, Mission, Objectives

VISION

For Aquamatic Product Technology Department to attain nationwide and worldwide acknowledgement as educational and researching institute as well as to become trendsetter in the development of science and technology of nautical resources utilization and processing.

Visi Departemen THP menjadi lembaga pendidikan tinggi bertaraf internasional di bidang teknologi hasil perairan tropis dan berjiwa kewirausahaan serta menjadi trendsetter tingkat nasional.

MISSIONS

1. To carry out undergraduate and graduate study in Aquatic Product Technology major at the purpose of providing well-mannered, quality, professional, and independent human resources.
  2. To expand sciences and technology as well as arts in the exploration, utilization, management, and processing of aquatic products through inovative, applicative, and productive researches which served as bases for the development of quality and reliable professionals who possess entrepreneurial proficiency as well.
  3. To develop and apply appropriate technology in utilizing, managing, and processing aquatic products for the sake of society good.
  1. Menyelenggarakan pendidikan sarjana di bidang teknologi hasil perairan tropis untuk menghasilkan sumberdaya manusia yang siap untuk membentuk diri menjadi profesional, mandiri, berakhlak mulia, serta memiliki jiwa wirausaha.
  2. Mengembangkan ilmu pengetahuan dan teknologi serta seni di bidang eksplorasi bahan baku dan produk baru dari sumberdaya hayati perairan tropis melalui berbagai penelitian inovatif, aplikatif dan produktif sebagai basis pengembangan sumberdaya manusia.
  3. Mengembangkan teknologi tepat guna bidang hasil perairan untuk kepentingan pembangunan teknologi dan ekonomi dalam rangka meningkatkan kesejahteraan masyarakat.
  4. Memperkuat kerjasama saling menguntungkan dengan seluruh stakeholder (peneliti, pengajar, asosiasi profesi, praktisi, industri, mahasiswa) dalam dan luar negeri.

OBJECTIVES

1. To perform accountable and transparent undergraduate study for Bachelor of Fishery.
  2. To carry out researches so as to develop science and technology in the fields of material exploration and new process/product development of nautical resources.
  3. To produce an appropriate and inovative technology with the intention of societys employment.
  4. To carry out appropriate researches in the processing of nautical resources and to implement said researches in the society as a form of social responsibility towards the society.
  1. Menghasilkan SDM bidang teknologi hasil perairan yang memiliki keterampilan kompetitif, bertanggungjawab, inovatif, dan inovasi yang kuat untuk mengembangkan jiwa kewirausahaan dalam kegiatan industri hasil perairan.
  2. Menghasilkan teknologi inovatif, aplikatif dan produktif untuk pengembangan IPTEK bidang eksplorasi bahan baku dan produk baru dari sumberdaya hayati perairan.
  3. Mengaplikasikan teknologi tepat guna bidang hasil perairan untuk kepentingan pembangunan teknologi dan ekonomi dalam rangka meningkatkan kesejahteraan masyarakat sebagai wujud kepedulian kepada masyarakat Indonesia.
  4. Terjalinnya kerjasama saling menguntungkan dengan seluruh stakeholder (peneliti, pengajar, asosiasi profesi, praktisi, industri, mahasiswa) dalam dan luar negeri.